- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U Srbiji još 1.096 zaraženih, preminulo šest osoba

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmbulantno vozilo ispred kovid ambulante
Ambulantno vozilo ispred kovid ambulante - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
U Srbiji je u poslednja 24 časa na virus korona testirano 11.562 osobe, od kojih je 1.096 novozaraženih. Nažalost, preminulo je šest osoba, a na respiratorima se trenutno nalazi 25 pacijenata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 7.027 osoba, od kojih je 699 novozaraženih. Nažalost, preminulo je sedam osoba, a na respiratorima je bilo 28 pacijenata.
Epidemiološka situacija u zemlji je povoljna i kada je reč o virusu koronai kada je reč o gripu. Simptomi su često slični zbog čega se obavezno treba javiti u kovid ambulantu. Iako je grip ove godine kasnio, pik je prošao i znatno je manji broj zaraženih.
Sa toplijim vremenom ubrzo se očekuje i kraj sezone gripa, rekli su za RTS dr Branislav Tiodorović i direktor DZ „Savski venac“ dr Zoran Bekić.
Prof. dr Branislav Tiodorović kaže da je grip u ranijem periodu potisnuo koronu, ali da je on poslednjih nedelja ipak prisutan u većoj meri, u početku kod predškolske dece, a sada i kod školske dece i odraslih.
U Beogradu je značajno bolja epidemiološka situacija. Nema gužvi u kovid ambulantama, a dnevno se pregleda oko 125 pacijenata, preneo je „Blic“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala