- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Stiže još 10.000 dinara od države

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpski dinari
Srpski dinari - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Posle podrške svima koji su zaposleni u zdravstvu, država je odlučila da finansijski pomogne još jedan sektor u javnoj upravi. Po 10.000 dinara za zaposlene u socijalnim ustanovama stiže u petak, potvrdio je za Blic ministar finansija Siniša Mali.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako su rekli iz kabineta ministra, isplata će biti u petak, a novac dobijaju zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, odnosno negovateljice, vaspitači u domovima za stara lica, zaposleni na održavanju higijene... U pitanju su ustanove socijalne zaštite, ne i vrtići.
Da će narednih dana po 10.000 dinara dobiće zaposleni u socijalnim ustanovama, najavio je pre neki dan i predsednik Aleksandar Vućić.
On je na rekao da će ta pomoć biti isplaćena vaspitačicama, negovateljicama, kuvaricama... i ostalim radnicima u socijalnim ustanovama.
"Kada smo davali zdravstvenim radnicima, nismo dali za njih i to je naš dug prema njima", izjavio je Vučić.
Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od janauara su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto.

Stiže i 100 evra za mlade

Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.
Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.
Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.
Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala