- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpski mediji u Crnoj Gori: Vlada deli pomoć po sistemu dvorske budale knjaza Nikole

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Uređivački kolegijum srpskih medija u Crnoj Gori reagovao je na odluku crnogorske vlade o pomoći TV emiterima u toj zemlji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vlada Crne Gore nedavno je odlučila da pojedinim medijima dodeli pomoć u iznosu od 200.000 evra kako bi izmirili obaveze prema Radio-difuznom centru Crne Gore koje nisu redovno plaćali. Tu pomoć dobila su tri medija.
Reagovanje uređivačkog kolegijuma srpskih medija prenosimo u celosti:
„U našem narodu postoji jedna šaljiva ali iskustvena priča o kralju Nikoli i dodjeli pomoći pristigloj iz Rusije. Kako nikada nikome nije davao ništa džabe bio je na velikim mukama kako da pronađe najbolje rješenje za podjelu. Okupila se oko njega svita poltrona i po običaju, čekaju kraljeva uputstva.
Znam ja kako treba Gospodaru - javi se iz nekog ćoška Ivo Vrana, dvorska budala.
Kako Ivo? – upita Gospodar.
Kao Bog Gospodaru! Onima koji imaju da se da, a onima koji nemaju njima i ne treba.
Na isti način se ponaša i aktuelna Vlada u Crnoj Gori u raspodjeli pomoći komercijalnim TV emiterima sa nacionalnom pokrivenošću. Onima koji najviše imaju jedino i pomaže, a svima drugima, posebno srpskim medijima, oduzima i ono što im po zakonu pripada.
Na sceni je očigledna korupcija u traženju medijske podrške za neprihvatljive i nerazumljive postupke izvršne vlasti u Crnoj Gori, što nije i neće biti njihova jedina sramota“, navodi se u saopštenju uređivačkog kolegijuma srpskih medija u Crnoj Gori.
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
REGION
„Srpske novine CG“ ponovo dostupne, ali na novoj internet adresi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala