- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „Kalibar“ uništio ukrajinski S-300

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje krstareće rakete "Kalibar"
Lansiranje krstareće rakete Kalibar - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije su visokopreciznim raketama morskog baziranja „Kalibar“ uništile skriveni u hangaru protivvazdušni raketni divizion S-300 koji je dovezen iz Evrope, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Konašenkov je dodao da je sistem S-300 Ukrajini isporučen iz jedne od evropskih zemalja.
Prema rečima portparola, u napadu su pogođena četiri lansera S-300 i do 25 pripadnika ukrajinskih Oružanih snaga.
Ruska vojska je u naseljima Nikolajev i Žovtnjevo uništila dva skladišta municije, a u rejonu Uspenovke – radar za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-300.
On je dodao da je visokopreciznim udarima u oblastima naselja Vozdviženka 2 i Ivanovka u Donjeckoj oblasti uništeno devet tenkova, pet samohodnih artiljerijskih oruđa 2S3 „Akacija“, pet višecevnih raketnih bacača BM-21 „Grad“ i više od 60 neonacista.
Tokom noći, ruska vojska je visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja u oblasti naselja Velika Novoselka u Donbasu uništila pogon za remont naoružanja i vojne tehnike ukrajinskih snaga PVO, među kojima i raketni sistemi „Buk M1“ i „Osa AKM“, dodao je Konašenkov.
Tokom specijalne operacije Oružane snage Rusije oborile su u vazduhu dva ukrajinska jurišna aviona Su-25 kod Izjuma.
Prema njegovim rečima, u rejonu naselja Posad-Pokrovsko u Hersonskoj oblasti, koncentrisanom vatrom iz malokalibarskog naoružanja u vazduhu je oboren ukrajinski vojni helikopter Mi-24.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su 129 aviona, 99 helikoptera, 243 raketna sistema S-300, sistem „Buk M1“, protivvazdušni raketni sistem „Osa AKM“, 441 bespilotna letelica, 2.079 tenkova i ostalih borbenih oklopnih vozila, 239 višecevnih raketnih sistema, 909 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 2.003 specijalna vojna vozila, naveo je on.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Ruska vojska će okružiti 100.000 ukrajinskih vojnika, nemoguće je nadoknaditi rusku naftu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala