- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Proterivanje ruskih diplomata: Neprijateljska politika Japana prema Rusiji neće ostati bez odgovora

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaZastava Japana i Rusije
Zastava Japana i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Moskva će odgovoriti na odluku Tokija o proterivanju ruskih diplomata, izjavio je ambasador Rusije u Japanu Mihail Galuzin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Diplomata je podsetio da je Japan trenutno među zemljama koje sprovode neprijateljsku politiku prema Rusiju.
„Odluka japanske strane da protera osmoro naših kolega kontraproduktivna je za rusko-japanske veze u svim aspektima“, rekao je Galuzin za televiziju „Rusija 24“.
Istovremeno, on je ocenio da je u uslovima složene međunarodne situacije „neophodno održavati normalne pouzdane kanale za diplomatsku komunikaciju“.
„Japanska strana svojom odlukom sužava prostor za normalan diplomatski dijalog i za normalan diplomatski međudržavni rad, nanosi štetu i sama sebi, jer ta neprijateljska akcija neće ostati bez odgovora“, naglasio je ambasador.
Podsetimo, portparolka japanskog Ministarstva spoljnih poslova Hikariko Ono saopštila je prošle nedelje da će Japan proterati osmoro zaposlenih u ruskoj ambasadi i trgovinskom predstavništvu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ranije Centralnoj banci, „Gaspromu“ i vladi da organizuju obračunavanje za gas u rubljama sa zemljama EU i drugim zemljama koje preduzimaju neprijateljske korake protiv Rusije. Obim ponude, cene i principi određivanja cena ostaće isti.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Odgovor na neprijateljske akcije Japana: Rusija odbila pregovore o mirovnom sporazumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala