Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nemački pritisak na Srbiju: Znate šta je ključno za vas

© AP Photo / Michael ProbstNemačka zastava na gornjoj palubi malog trajekta na reci Rajni u blizini Ruedešejma u Nemačkoj
Nemačka zastava na gornjoj palubi malog trajekta na reci Rajni u blizini Ruedešejma u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok rekla je da je zbog rata u Ukrajini koji ima za cilj i podelu Evrope važno da Evropsku uniju podrže zemlje koje su na putu ka članstvu, a posebno je poručila Srbija trebalo da podrži spoljnu politiku Brisela, a time i sankcije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U izjavi novinarima nakon sednice šefova diplomatija EU u Luksemburgu Berbokova je prenela da je razgovarano o tome da je u ovom trenutku posebno važno podržati ne samo Ukrajinu, već i sve druge zemlje koje vide svoju budućnost u EU, posebno Zapadni Balkan.

„Ključno je da ne razočaramo zemlje koje vide svoju budućnost u EU i ispunimo naše obećanje o članstvu. To važi pre svega za Zapadni Balkan, posebno za Severnu Makedoniju i Albaniju. Naša je odgovornost da u ovoj polovini godine otvorimo pristupne pregovore sa tim zemljama“, poručila je Berbokova.

Berbekova je kazala i da je imala bilateralni razgovor sa bugarskom koleginicom i da su se saglasile da je najvažnije da u ovoj situaciji započne pristupni proces za Skoplje i Tiranu.
Izrazila je nadu da će Bugarska brzo rešiti sva pitanja koja su s tim u vezi otvorena.
Dodala je da isto važi za ostale zemlje Zapadnog Balkana, koje su ovih dana i nedelja pokazale jasno da svoju budućnost vide u EU, a od kojih je većina podržala sankcije EU.
Srbiji je poručila da ako želi da postane članica Unije treba da podrži spoljnu politiku EU, prenosi Tanjug.
„Srbiji bih poručila ako želite postati članica, čemu težite, ključno je u ovom trenucima podržati spoljnu politiku EU i tako sankcije“, zaključila je ona.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala