- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: NATO naoštren na konfrontaciju, proširenje Alijanse neće pojačati bezbednost

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
NATO je naoštren za konfrontaciju, dalje širenje Alijanse neće doneti veću bezbednost Evropi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Više puta smo govorili da je sama Alijansa pre alat naoštren za konfrontaciju. To nije savez koji obezbeđuje mir i stabilnost i dalje širenje alijanse, naravno, neće doneti dodatnu bezbednost evropskom kontinentu“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li su izveštaji o mogućem širenju NATO-a iznenadili i da li u tome ima novih pretnji za Rusiju.
Britanski list „Tajms“ ranije je saopštio da Švedska i Finska nameravaju da na leto uđu u NATO.

Nemoguće članstvo Rusije u NATO-u

Američka strana više puta je izjavljivala da je članstvo Rusije u NATO-u suštinski nemoguće, dodao je Peskov.
„Nemam takve informacije, ali pouzdano znam da je američka strana više puta govorila o nemogućnosti takvog članstva“, podsetio je portparol.
„De fakto je rečeno da su vrata, naprotiv, zatvorena, jer je to suštinski nemoguće“, dodao je on komentarišući izjavu bivšeg predsednika SAD Bila Klintona da su posle raspada SSSR-a vrata za moguće članstvo Rusije u NATO-u u budućnosti ostala otvorena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala