Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novo pravilo: Na lečenje u Beograd samo uz overu lekarske komisije

© Sputnik / Lola ĐorđevićNakon rekonstrukcije KC, lekari i medicinske sestre imaće najbolje uslove za rad, a pacijenti najbolje lečenje
Nakon rekonstrukcije KC, lekari i medicinske sestre imaće najbolje uslove za rad, a pacijenti najbolje lečenje - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Stanovnici mesta van Beograda koji dolaze u prestonicu na preglede i lečenje kod specijalista, moraju da imaju uput koji je overila lekarska komisija, saopšteno je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mnogi pacijenti koji iz drugih gradova i mesta dolaze u prestonicu, zbog neoverenih uputa koji su izdati pre 1. aprila imaju problem kada dođu na pregled i dalje lečenje kod specijalista. Iz RFZO zato navode da svi uputi izdati posle 1. aprila moraju biti overeni na lekarskoj komisiji. Osiguranici koji su dobili uput pre 1. aprila, ne moraju da imaju overu, pojašnjavaju iz RFZO.
„Na primer, uput koji je izdat u martu, a termin pregleda zakazan u aprilu, taj uput je važeći. Svi uputi izdati zaključno sa 31. martom važe bez saglasnosti lekarske komisije, dok od 1. aprila svi izdati uputi moraju imati saglasnost lekarske komisije matične filijale“, objašnjava Vesna Latinović iz RFZO, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala