- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković se našalio na svoj račun: „Tri meča za tri meseca? Nadam se da neće šest u šest“

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, prvi teniser sveta, u utorak započinje učešće na Mastersu u Monte Karlu, a s obzirom na to da dugo nije izašao na teren srpski as u odličnom je rasploženju pa se čak i našalio sa novinarima na svoj račun.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković stigao je u Monte Karlo gde mu je prva prepreka Alehandro Davidovič Fokina.
Prvi reket sveta ove sezone igrao je samo u Dubaiju pa zato ne krije da jedva čeka da izađe na teren i nadomesti izgubljeno vreme.
Sa osmehom na licu izašao je pred novinare koje je zanimalo kako se Đokovića prilagodio ritmu da za tri meseca odigra tri meča na šta je on imao zanimljivi odgovor.
„Tri meča u tri meseca? Nadam se da neće postati šest mečeva u šest meseci“, nasmejao se Novak.
Zbog odluke da se ne vakciniše Đoković je bio sprečen da igra na već nekoliko turnira, ali će po svemu sudeći ceo april provesti na šljaci jer bi posle Monte Karla trebalo da nastupa u Beogradu i Madridu.
Prvi reket sveta ušao je u 365. nedelju koju provodi na vrhu ATP liste, a što više vremena prolazi deluje da Novak sve više ima motivacije iako se suočavao sa brojnim problemima od početka godine.
„I dalje se osećam motivisano da budem na Turu, da se takmičim sa mladim igračima i izazovem najbolje igrače na svetu za najveće titule“, poručio je Đoković.
Srpski as priznao je da nije mogao da poželi bolje mesto za povratak na teren.
„Veoma sam zadovoljan što sam ovde, Monako mi je kuća više od deset godina. Nestrpljivo sam čekao trenutak kada ću ponovo izaći na teren, tako da je ovo najbolje mesto gde bih mogao da počnem“,istakao je Novak.
Srpski as u Monte Karlu počinje pripreme za predstojeći Rolan Garos, a iako je na šljaci postao teniser to mu danas nije najuspešnija podloga.
Šljaka je podloga na kojoj sam odrastao u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na toj podlozi. Istorijski gledano, to nije bila moja najuspešnija podloga, ali sam imao veliki uspeh na njoj. Prošlogodišnji Rolan Garos mi je još uvek svež u sećanju, pa pokušavam da iskorisim tu inspiraciju za početak sezone na šljaci na najbolji mogući način“, istakao je Đoković.
Ipak, najbolji teniser sveta upozorio je da ne očekuje da će od starta igrati svoj najbolji tenis.
„Znam da verovatno neću biti u najboljem izdanju početkom ove nedelje. Još uvek testiram svoj motor i gradim igru, biće potrebno neko vreme, mečevi, da zaista uđem u igru“, priznao je Đoković.
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SPORT
Bivši broj jedan nemilosrdan prema Novaku: „On je kralj gluposti“
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SPORT
Potez Srbina obišao svet – zanemeo je i sudija /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SPORT
Novak i dalje broji, a Rus mu gleda u leđa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala