- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačka će do kraja juna baciti tri miliona vakcina?

CC0 / / Vakcinacija – ilustracija
Vakcinacija – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Nemačko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će ta zemlja do kraja juna možda morati da izbaci iz upotrebe tri miliona doza vakcine protiv virusa korona kojima je istekao rok.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Portparol Ministarstva zdravlja Nemačke Hano Kauc rekao je da dosad nije uništeno mnogo vakcina, iako nije mogao da navede tačan broj.
„Imamo više vakcina na raspolaganju u ovom trenutku nego što nam je potrebno i nego što možemo da doniramo, pre svega zato što program za distribuciju vakcina u siromašnije zemlje KOVAKS, koji podržava UN, trenutno ne prihvata donacije“, rekao je Kauc.
On ističe da nemački zvaničnici veruju da će tih tri miliona doza možda morati da bude odbačeno ili uništeno do kraja juna, što je manje od prethodne procene od 10 miliona.
AP navodi da je tokom protekle nedelje nemački program vakcinacije, s prosekom od svega 33.000 vakcina dnevno, značajno usporen u poređenju sa preko milion u decembru, u vreme kada je kampanja za pospešivanje vakcinacije u zemlji bila u punom jeku.
Agencija dodaje da nemački zvaničnici nisu zadovoljni stopom vakcinacije, naročito među starijim osobama, iako je oko 76 odsto stanovništva potpuno vakcinisano, a 59 odsto je dobilo treću dozu, ali je uprkos tome nemački parlament prošle nedelje odbacio predlog da se od ljudi starijih od 60 godina zahteva da se vakcinišu, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala