- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Štitim interese Srpske, Bošnjaci žele da donose odluke koje nisu u skladu sa Ustavom /video/

© Tanjug / JADRANKA ILICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Štitim interese Republike Srpske, jer Bošnjaci žele da omoguće donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu sa Ustavom, rekao je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Narodna skupština Republike Srpske održava posebnu sednicu, na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH, na kojoj se raspravlja o vetu koji je Dodik zatražio zbog odluka Predsedništva u kojima je preglasan.
„Institut posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH dešavaju stvari koje su vidljive i gde se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda“, istakao je Dodik.
Podsetio je da je na poslednjoj sednici Predsedništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.
„Verujem da ćemo potvrditi jedinstvo u odbrani interesa Republike Srpske“, poručio je on i naglasio da je pokretanje vitalnog interesa u skladu sa Ustavom.
Dodik je naglasio da je zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske sa 27. posebne sednice od 1. februara ove godine, precizirano da srpski član Predsedništva BiH, pre svake sednice, dostavi sve materijale predsedniku Republike Srpske radi zauzimanja stavova u adekvatnom vremenskom roku.
„Postupajući po navedenom zaključku, predsedniku Republike redovno dostavljamo potrebne materijale o sednicama Predsedništva BiH, kao i relevantnim institucijama Republike Srpske, kako bismo dobili njihove jasne stavove kojima se rukovodim u daljem postupanju“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.
Sednica Skupštine Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
REGION
Parlament Srpske o vetu na pet odluka Predsedništva BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala