- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ne brinem zbog sankcija Velike Britanije, smešne su

© Tanjug / JADRANKA ILICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ga ne brinu mnogo sankcije Velike Britanije, koja, kako je rekao, nikada nije imala dobre namere prema Srbima i Republici Srpskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dodik je za sankcije Velike Britanije rekao da su „smešne“.
„Nemam nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji i nisam tamo bio deset godina“, kazao je Dodik.

Cvijanovićeva: Sankcije politička poruka Republici Srpskoj

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su sankcije Velike Britanije politička poruka koja je preko nje upućena Republici Srpskoj.
„Ako je ovo način da se obračunavaju sa zvanično izabranim funkcionerima Republike Srpske, moram reći da sam u ime građana Srpske spremna i sposobna da podnosim i takve pritiske. Znam da ću štititi ustavnu poziciju Srpske, jer me više zanima šta misli naš čovek u Republici Srpskoj nego bilo ko drugi napola obavešten, a koji donose ovakve mere“, ističe Cvijanović.
Velika Britanija saopštila je danas da je sankcionisala člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog, kako je opisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, prenosi RTRS.

Džaferović pozvao EU da uvede sankcije

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, Šefik Džaferović, izjavio je da su sankcije Velike Britanije prema srpskom kolegi Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović opravdane i pozvao Evropsku uniju da postupi isto.
„Odluka Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske predstavlja opravdanu odluku. Ujedinjeno Kraljevstvo je jedan od svedoka Dejtonskog sporazuma i članica Veća za implementaciju mira, te je nužno da reaguje kada se Dejtonski sporazum potkopava, a to upravo rade vlasti entiteta RS“, smatra Džaferović.
On je ponovio da je vlast Republike Srpske donošenjem, kako tvrdi, niza neustavnih zakona, odluka i zaključaka izvršila „udar na Dejtonski mirovni sporazum i 27 godina njegove implementacije“.
Pozdravio je britanske sankcije i pozvao i države članice Evropske unije da uvedu sankcije vlastima RS, jer evropska sigurnost i stabilnost, koju, kako tvrdi, Dodik potkopava, mora biti iznad unutrašnjih nesuglasica u EU.
„Ukoliko nije moguće iznaći konsenzus po ovome pitanju, EU ne sme biti talac jedne od članica, te ostale države treba da uvedu sankcije Dodiku i onima koji ga slede“, naveo je Džaferović zaključio je Džaferović, preneo je Tanjug pisanje Kliksa.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović na mitingu SNSD-a u Banjaluci. - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
REGION
Velika Britanija uvela sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala