- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hrvatska proteruje 24 ruskih diplomata; Rusija: Odgovorićemo

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Hrvatska proteruje iz zemlje 18 diplomata i šest administrativno-tehničkih službenika ruske ambasade, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova. Iz Moskve poručuju da će uslediti adekvatan odgovor na taj potez.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasadoru Rusije u Zagrebu Andreju Nesterenku uručena je nota prema kojoj će, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, diplomatsko predstavništvo Ruske Federacije u Zagrebu biti spušteno na nivo hrvatske ambasade u Moskvi i iznet je zahtev da Hrvatsku napusti 18 diplomata i šest članova administrativnog i tehničkog osoblja (ukupno 24 službenika) ruske ambasade“, navodi se u saopštenju MIP-a.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će Moskva pružiti odgovarajući odgovor na proterivanje ruskih diplomata.
Ambasada Rusije u Hrvatskoj potvrdila je nešto ranije da je MIP Hrvatske zahtevalo proterivanje ruskih diplomata iz zemlje.
Kako je navela ruska ambasada u Zagrebu, zaposlenicima se nalaže da napuste zemlju do 25. aprila.
Ambasador Nesterenko je u objavi na Fejsbuk profilu istakao da je ova odluka značajan korak unazad u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku saradnju uoči svečanog datuma - 30. godišnjnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.
Prethodno je hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izjavio da će Zagreb proterati nekoliko ruskih diplomata u vezi sa događajima u Ukrajini.
Zastave EU - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
EU proteruje 19 ruskih diplomata; Reagovala Zaharova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala