- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ne ucenjujemo mi EU, nego ona nas

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
EU preti Rusiji novim sankcija i ucenjuje je, dok Moskva nastavlja da ispunja svoje obaveze u isporukama gasa, napisala je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Diplomata je skrenula pažnju na reči šefa italijanske diplomatije Luiđija di Maja koji je izjavio ranije da će sporazum o gasu sa Alžirom omogućiti da se „pruži odgovor na potencijalne ruske ucene“.
„Italijanski zvaničnik je nešto pomešao, kao i uvek. Nije Rusija ta koja ucenjuje Evropsku uniju isporukama gasa (oni, uprkos svemu, idu bez prekida). Evropska unija je ta koja ucenjuje Rusiju sankcijama i pretnjama novim ograničenjima, jačanjem oružanih snaga svojih zemalja duž perimetra ruskih granica i isporukama Ukrajini oružja svih vrsta. Zaboravila sam da dodam: mnogo godina", napisala je Zaharova.
Rojters javlja da se italijanska vlada dogovorila sa Alžirom o isporukama gasa. Italija, koja dobija oko 40 odsto gasa iz Rusije, pokušava da diverzifikuje isporuke energenata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala