- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski naučnici otkrili: Severni narodi se lako adaptiraju na kovid

© Sputnik / Valeriy MelnikovAtomski ledolomac "Jamal" na Arktiku
Atomski ledolomac Jamal na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Pandemija virusa korona nije jako uticala na život autohtonih malobrojnih naroda sa Severa, saopštila je državna autonomna institucija Jamalo-Nenetskog autonomnog okruga „Naučni centar za izučavanje Arktika“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Do ovog zaključka je došla međunarodna grupa naučnika koja je sprovela istraživanje u periodu 2020-2021. godine u svim municipalitetima Murmanske oblasti, Nenetskog i Jamalo-Nenetskog autonomnog okruga. Sproveli su intervjue sa predstavnicima autohtonih naroda.

„Analiza detaljnih intervjua je pokazala da ograničenja, koja su usledila nakon pojave virusa korona, nisu dovela do kritičnih problema za život autohtonog stanovništva. Opširna znanja i iskustvo u adaptaciji na teškoće različitog tipa su omogućili severnim narodima da se prilagode novim uslovima, iako su mnogi u cilju bezbednosti i očuvanja zdravlja morali da ograniče kontakte“, navodi se u saopštenju.

Jagma za arktičkim hektarom - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
RUSIJA
„Arktički hektar“ — podsticaj za ekonomski razvoj ruskog Severa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala