- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otvoreno o traumama: Ne može da se zaboravi /video/

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uoči povratka na teren i učešća na turniru u Monte Karlu, za Sport klub je rekao da ne može da zaboravi sve što mu se dešavalo od početka godine.
Pitanje svih pitanja, kako je napomenuo novinar Nebojša Višković, glasi – „kako je Novak“, a dalja konstatacija da će sve biti dobro u teniskom smislu kako je Novak lično – dobro posle čitave drame koju je preživeo u Australiji na početku godine.
„Ne može da se zaboravi sve što se desilo, nemoguće je. Može da se prihvati i nastavi dalje, da se neke stvari puste. Već su se desile i nije to nešto što čoveka treba da brine i da ga sputava za ono što treba da se desi“, naveo je Đoković.
Traume, ipak – ostaju.
„Imao sam mnogo traumatičnih situacija u životu, na terenu i van njega, od odvratnih ratova i svega toga u odrastanju. Sve to ostavi ožiljak. Ove godine sam doživeo nešto što nikada nisam i sigurno je da je to ostavilo mentalnog i emotivnog traga. Koliko je to veliko, koliko će me to pratiti – ne znam, ne mogu da predviđam i da razmišljam o tome“.
Đoković je naveo da će sve loše pokušati da iskoristi na pozitivnu stranu.
„Trudim se da to koristim kao gorivo, da mi pomogne da igram najbolje. Inspiracije ima uvek, za to ne brinem, ali treba biti realan, fali mi mečeva, šljaka je specifična podloga, ali ja verujem u sebe i nadam se da mi neće biti potrebno mnogo vremena da uđem u ritam“, istakao je Đoković.
Đoković će turnir u Monte Karlu startovati iz drugog kola, protiv Alehandra Davidoviča Fokine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SPORT
Đoković: Pokušaću da ostavim sve iza sebe /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala