- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Izaslanik hrvatske Vlade: Da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Hrvatske /video/

© Foto : Facebook/Dalmatinski portal/PrintscreenMatko Raos na obeležavanju godišnjice osnivanja jedinice HOS-a „Rafael Vitez Boban“ u Splitu
Matko Raos na obeležavanju godišnjice osnivanja jedinice HOS-a „Rafael Vitez Boban“ u Splitu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Izaslanik hrvatske Vlade Matko Raos poručio je danas u Splitu da ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941. godine, što je dan formiranja Nezavisne Države Hrvatske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Raos se obratio na obeležavanju 31 godine od osnivanja jedinice HOS-a „Rafael Vitez Boban“, gde je, kako je rekao, u ime potpredsednika hrvatske Vlade i ministra branitelja Tome Medveda.
„Morate znati, da nije bilo 10. aprila 1941. ne bi bilo ni današnje Hrvatske“, kratko je poručio Raos i dobio veliki pljesak svih okupljenih, objavio je hrvatski portal Indeks.
Predsednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić rekao je da su HOS-ovci „onda bili za `Dom spremni, a da su to i danas`“, te da im on kao predstavnik državne vlasti iskazuje čast.
„Država koja to dovodi u pitanje dovodi u pitanje i svoj opstanak“, rekao je Šimundić.
Bivši general HOS-a i poslanik „Domovinskog pokreta“ u Hrvatskom saboru Ante Prkačin rekao je da je za njega najvrednija jedinica bila ustaška „Crna legija“.
On je podsetio da je na današnji dan pre 81 godinu stvorena NDH i upitao da su Hrvati u takvoj situaciji da o tome ne smiju da govore.
Na obeležavanju 31 godine od osnivanja Devete bojne HOS-a, hrvatski ratni veterani juče su u dvorani „Lora“ u Splitu uzvikivali „Za dom spremni“.
U obraćanju u punoj dvorani predsednik Udruženja Devete bojne Marko Skejo govor je završio usklikom „Za dom spremni“, uz učestvovanje publike, prenosi RTRS.
Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) osudila je danas izjavu izaslanika ministra veterana, brigadira Matka Raosa na skupu HOS-ovaca u Splitu koji je rekao da „ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941.“, kada je osnovana kvislinška NDH i pozvala vladu da se od te izjave ogradi.
„Ne možemo dopustiti niti tolerisati da ljudi koji predstavljaju ministra i vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i vladu da se ograde od ovog skupa i reči njihovog izaslanika Raosa“, navodi se u saopštenju SDP koje potpisuje potpredsednik stranke Ranko Ostojić, prenosi Tanjug.
SDP ocenjuje da je nedopustivo da se, kako je navedeno, „domovinski rat“, kako zvanični Zagreb naziva sukobe 90-tih u Hrvatskoj, i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina.
„Hrvatska, kao i cela slobodna Evropa, nastala je na temeljima i vrednostima antifašizma, što je definisano hrvatskim Ustavom“, rekao je Ostojić.
Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
KULTURA
„Lepota“ koja je Paveliću došla glave /video/
Srbija Hrvatska - zastave - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Potez Srbije koji je zaboleo Hrvatsku: Arhiva o NDH zločinima završila u Izraelu
Spomenik domobranima na groblju Mirogoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
REGION
Strahota u EU-Hrvatskoj: Niče ustaško groblje — nacističke ubice pored svojih srpskih žrtava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala