- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska „bomba“ odjekuje Italijom! /video/

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEIvan Radovanović
Ivan Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Ivan Radovanović, nekadašnji reprezentativac Srbije, postigao je spektakularan gol za Salernintanu protiv Rome.
Radovanović ima 33 godine, ponikao je u mladom timu Partizana, ali je afirmaciju stekao u Italiji.
Pet godina je defanzivni vezista bio član Atalante, igrao je na pozajmicama u Pizi, Bolonji i Novari, a u Kjevu je potom postao legenda sa čak 179 nastupa.
Posle dvogodišnjeg boravka u Đenoi, Radovanović je zimus potpisao ugovor sa Salernitanom za koju je postigao prvi pogodak.
I pamtiće se!
Radovanović je u periodu od 2010. do 2013. godine pod selektorskom palicom Siniše Mihajlovića upisao 10 utakmica za Srbiju, ali posle toga više nije pozivan u nacionalni tim. Ipak, ni za čim ne žali...
„Otišao sam iz Srbije 2008. godine, i u Italiji sam pravio karijeru bez skandala. Eto, fali mi još 11 utakmica da upišem 300. meč. Posle Siniše Mihajlovića i Dejana Stankovića sam ja tu najduže i najviše vremena proveo u Italiji. Ne težim ka tome da budem ispraćen nešto specijalno, ko me poznaje, zna kakav sam. Nije mi to problem, ne patim od toga. Cilj mi je sada tih 300, imam još godinu i po dana ugovora sa Đenoom, nedavno sam izašao iz povrede prednjih ukrštenih ligamenata, najbitnije mi je da sam se oporavio. Po završetku karijere planiram da ostanem s porodicom da živim u Italiji“, poručio je skromni momak iz Obrenovca Ivan Radovanović u nedavnom intervjuu za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala