- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski otkrio jedini način za rešavanje situacije: Ukrajina danas nema drugog izlaza...

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServicePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u intervjuu za nemački dnevnik „Bild“ izjavio je da je dijalog sa Moskvom jedini način za rešavanje situacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ukrajina danas nema drugog izlaza, nego da sedne za pregovarački sto sa Rusijom“, rekao je Zelenski.
Takođe je istakao da smatra da je ruski lider Vladimir Putin jedina osoba čije odluke utiču na ishod situacije.
Zelenski se danas sastao sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, a na brifingu nakon susreta ukrajinski predsednik je kazao da je Ukrajina i dalje spremna za dijalog sa Rusijom.
„Ukrajina je uvek govorila da je spremna za pregovore i da će tražiti bilo kakve načine da završi rat... Spremni smo i da se borimo i da uporedo tražimo određene diplomatske načine koji bi mogli da zaustave ovaj rat“, istakao je ukrajinski lider.
Zelenski je precizirao da je sa austrijskim kancelarom razgovarao o bilateralnim odnosima, podršci Ukrajini po pitanju članstva u EU i sankcionoj politici protiv Rusije. On je zahvalio Austriji ne samo na humanitarnoj podršci, već i na tehnici.
Podsetimo, Kremlj je više puta saopštavao da je Rusija zainteresovana za završetak specijalne vojne operacije u Ukrajini. Međutim, kako je precizirao portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, da bi se to desilo, Zelenski treba da pristane na niz uslova o kojima je detaljno obavešten. Takođe je podsetio da Putin nikada nije odbijao sastanak sa Zelenskim, ali je uvek naglašavano da moraju da budu tačno precizirane teme i sadržaj sastanka da bi se i održao.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednici Ukrajine, Francuske i Rusije, Vladimir Zelenski, Emanuel Makron i Vladimir Putin na početku sastanka u normandijskom formatu u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Sastanak Putina i Zelenskog potreban kada dođe do razjašnjenja ključnih pitanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala