Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Spreman sam da "gutam žabe" da bi naš narod mogao da digne glavu

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Spreman sam da "gutam žabe", da bi naš narod mogao da digne glavu i ima svoj ponos i dostojanstvo. Mislite da je lepo, da uživam u tome? Ono što tražim od ljudi je poštovanje i odgovornost, da razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nije nimalo laka", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući glasanje Srbije u SB UN.
Upitan za reakciju Rusije zbog glasanja Srbije za suspenziju Rusije u Savetu za ljudska prava, Vučić je rekao:
"Svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj izdaji. Svako ko je fer, sa lakoćom zaključuje da se Srbija ponaša odgovorno, principijelno i u skladu sa Međunarodnim pravom. Da li uvek možete da donosite političke odluke kakve želite? Naravno da ne možete. Ježim se takvih izjava. Zemlju možete da uništite za sedam dana. A mi želimo da se borimo."
"Kažite ime zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ime zemlje čiji avioni iz te zemlje lete ka Sankt Peterburgu. Ime jedne male zemlje, jednog malog, ponosnog naroda, to je naša zemlja. Vi mislite da oni ne znaju te stvari? Ovde ima onih koji bi da unište zemlju za tri dana, praveći da su velike patriote i rodoljubi, a sve su samo ne to. Neću danas pričati o tome, ali doći će vreme kad hoću. Moj posao kao predsednika Srbije je da štitim naš narod i našu zemlju", rekao je Vučić.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SRBIJA
Vučić: Primarna odluka je bila da u UN budemo uzdržani, a onda je Srbija dobila bezbroj teških ucena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala