- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

TV: Raketa "Točka-U" kojom je gađan Kramatorsk iz iste serije u naoružanju ukrajinske vojske

© Foto : DnronlineNapad raketom "Točka U" na Kramatorsk
Napad raketom Točka U na Kramatorsk - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Fotografije koje su uz dozvolu Kijeva napravili zapadni novinari dokazuju da je „Točka-U“ kojom je gađana železnička stanica u Kramatorsku bila zaista ukrajinska. Na to je ukazao TV kanal „Junion“ iz Donjecka kao i niz Telegram kanala specijalizovani za naoružanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na internetu se pojavio serijski broj rakete Točka-U koja je pala na železničku stanicu u Kramatorsku. Raketa 9M79-1, serijski broj Š91579. Ranije su ukrajinske snage koristile rakete iste serije“, navodi televizija.
I bivši poslanik Rade Ilja Kiva iz proruske stranke „Opoziciona platforma – za život“ naveo je u poruci na Telegramu da se broj rakete podudara sa serijom koju u svom naoružanju ima ukrajinska vojska.
Portparol ruskog Ministarstvo odbrane Igor Konašenkov izjavio je juče da je prema obaveštajnim podacima, za napad taktičkom raketom „Točka-U“ na Kramatorsk verovatno odgovorna 19. raketna brigada Ukrajine.
Analiza radijusa uništenja bojeve glave, kao i karakterističan položaj tela repnog dela rakete „Točka-U“ nedvosmisleno potvrđuju da je raketa lansirana iz jugozapadnog pravca u odnosu na Kramatorsk", objasnio je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, na osnovu obaveštajnih podataka, jedna od divizija 19. raketne brigade Ukrajine, naoružana raketnim sistemima „Točka-U“ se u trenutku napada na Kramatorsk nalazila u rejonu naselja Dobropolje u Donjeckoj oblasti, 45 kilometara jugozapadno od Kramatorska.
On je još istakao da se ovaj rejon trenutno nalazi pod punom kontrolom trupa ukrajinske vojske.
Kompleks Točka-U - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Rusija nije odgovorna za napad u Kramatorsku: „Točka-U“ nije u arsenalu ruske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala