- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Kijev nijednom nije dao garancije bezbednosti za koridor iz Marijupolja u Berdjansk

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaFabrika Azovstalj u Marijupolju
Fabrika Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Kijev nijednom nije dao garancije bezbednosti za humanitarne koridore iz Marijupolja u Berdjansk koji je Rusija otvorila na inicijativu Nemačke, Turske i Francuske, rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je podsetio da je kao odgovor na humanitarne inicijative Nemačke, Turske i Francuske za evakuaciju civila i stranaca otvoren dodatni koridor iz Marijupolja u Berdjansk.

„Ukrajinska strana nijednom nije potvrdila garancije bezbednosti za taj humanitarni koridor i nastavlja da ciljano stvara prepreke za realizaciju koridora. Rusija je spremna da u najkraćem roku otvori humanitarne koridore u bilo kom drugom pravcu i omogući bezbednu evakuaciju civila“, rekao je Mizincev na brifingu za novinare.

Prema njegovim rečima, ukrajinski ekstremisti nastavljaju da kao živi štit koriste 6.362 stranaca iz 13 država, a u lukama Ukrajine blokirano je 77 stranih brodova iz 18 zemalja.
Mizincev je rekao i da je od početka specijalne vojne operacije ruske vojske iz Donbasa i drugih opasnih oblasti Ukrajine u Rusiju evakuisano više od 700.000 ljudi.
Dodao je i da je Kijev za danas najavio 10 koridora ka Zaporožju i Donjecku, ali nijedan prema Rusiji.
Rusija je u Ukrajinu, u LNR i DNR do sada dostavila 10 hiljada tona humanitarne pomoći., naglasio je Mizincev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala