- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Prvi put noću dejstvovale rakete „kornet em“: „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama /foto/

© Tanjug / ZORAN ZESTICVojna vežba „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama
Vojna vežba „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Združena taktička vežba Vojske Srbije sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, na kojoj je prvi put prikazano dejstvo protivoklopnih raketa „kornet“, održana je na poligonu Pasuljanske livade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.
© Tanjug / ZORAN ZESTICHelikopter Vojske Srbije na vojnoj vežbi „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama
Helikopter Vojske Srbije na vojnoj vežbi „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Helikopter Vojske Srbije na vojnoj vežbi „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama
Vežba je započela ispaljivanjem signalnog metka crvene boje, nakon čega je usledilo izvođenje odbrambene operacije u različitim uslovima.
Na poligonu je prvi put prikazano dejstvo protivoklopnog raketnog sistema u noćnim uslovima „kornet“, uvezenog iz Rusije, koji poseduje sposobnost za uništenje tenkova, bunkera i oklopnih vozila.
© Tanjug / ZORAN ZESTICVojna vežba „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama
Vojna vežba „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Vojna vežba „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama
U vežbi je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Vojske Srbije, bio je angažovan avion avion MiG-29, helikopteri Mi-35 i H-145, daljinski pilotirani vazduhoplovi Ć-92A kao i artiljerijsko-raketni sistem PVO „Pancir-S1“.
Vežba je izvedena radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim vremenskim uslovima, danju i noću.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala