- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je već krenula da uzima danak Evropi

© Foto : FIBAFranucski košarkaš Nikolas Batum
Franucski košarkaš Nikolas Batum - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Nikolas Batum, iskusni francuski košarkaš, rekao je da neće igrati na predstojećem Evrobasketu koji se igra od 1. do 22. septembra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Batum, koji ima 33 godine, kao razlog neigranja naveo je napornu sezonu u NBA i ono što ga očekuje naredne u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, te je Amerika već počela da uzima danak Evropi.
Francuski košarkaš jedan je od najtrofejnijih „galskih petlova“, sa olimpijskim srebrom iz Tokija, zlatom na EP u Sloveniji 2013. i još mnoštva odličja, odlučio je da se ne stavi na raspolaganje selektoru Vensanu Koleu.
„Predstoji mi dugačka sezona sa Klipersima. Ovo je možda moja jedina šansa da idem do kraja i osvojim NBA šampionski prsten“, rekao je Batum za francuske medije.
Otkako su evropski košarkaši počeli da odlaze u NBA, dešavaju se mnogobrojna otkazivanja, a u poslednje vreme to je postao i trend.
Svedoci smo da mladi košarkaši odbijaju da leto provedu sa reprezentacijom kako bi se što bolje spremili za predstojeću sezonu.
Jedan od najsvežijih primera dolazi iz našeg dvorišta. Prethodnog leta bili smo svedoci da su Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski „odjavili“ tadašnjeg selektora Igora Kokoškova - zbog pripreme za predstojeću NBA sezonu.
Batum je u drugačijem položaju, on je neko ko je simbol francuske reprezentacije i najmanje može da mu se zameri što će preskočiti Evrobasket.
Samo se nadamo da će ovakvih otkaza biti što manje, i da ćemo na Evropskom prvenstvu gledaju najveće zvezde - Nikolu Jokića, Luku Dončića, Janisa Adetokumba...
Evropljani dominiraju Amerikom, a mogli bi malo i Evropom, mislim da smo oko toga svi saglasni.
Titulu brani selekcija Slovenije koja je 2017. u velikom finalu pobedila Srbiju.
Ženska Evroliga stigla do Amerike – reagovali Lebron i Bogdan /video/
Na istoj listi Jokić, Embid i – Pokuševski
Bogdanović odličan uprkos porazu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala