Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Ne morate, idem sam“: Sputnjikova priča o heroju iz pakla Košara /video/

© Sputnik / Privatna arhivaHeroj Košara Tibor Cerna
Heroj Košara Tibor Cerna - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Teroristi Oslobodilačke vojske Kosova, albanske vojske i NATO-a napali su rejon karaule Košare na jugoslovensko-albanskoj granici na današnji dan pre 23 godine. U epskoj bici za odbranu zemlje život je dao i hrabri Tibor Cerna, Mađar iz Debaljače.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tibor je ostavio svoju porodicu i bend u kome je svirao i otišao u vojsku u Niš. Posle svega nekoliko dana prebačen je na Kosovo i Metohiju, u Peć, a zatim još bliže granici s Albanijom, u Đakovicu.
Iako je vojna obuka trajala pola godine, pod punom ratnom opremom, na frontu se našao samo dva meseca nakon polaganja zakletve, poslat je na Košare.
Više o herojskom podvigu i životu Tibora Cerne pogledajte u Sputnjikovom specijalu posvećenom NATO bombardovanju „Ne morate, idem sam“ — Golobradi heroji u paklu Košara.
Spomenik junacima sa Košara  - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SRBIJA
Sećanje na heroje sa Košara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala