- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iran uveo sankcije za još 15 američkih zvaničnika

© Depositphotos.com / Borna MirahmadianIranske zastave
Iranske zastave - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Zbog zastoja u višemesečnim pregovorima o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, Iran je danas saopštio da je uveo sankcije za još 15 američkih zvaničnika, među kojima su bivši načelnika generalštaba američke vojske Džordž Kejsi i nekadašnji gradonačelnik Njujorka i advokat bivšeg predsednika Donalda Trampa Rudolf Đulijani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gotovo svi američki zvaničnici koji su se našli na listi sankcija Irana služili su tokom Trampove administracije, koja je uvela sankcije iranskim zvaničnicima, političarima i kompanijama i povukla Sjedinjene Države iz nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama, prenosi Rojters.
U saopštenju koje su preneli lokalni mediji, iransko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je američke zvaničnike za podršku „terorističkim grupama i terorističkim aktima“ protiv Irana i za „represivne poteze“ Izraela u regionu i protiv palestinskog naroda.
Jedanaestomesečni indirektni razgovori između Irana i SAD o spasavanju nuklearnog sporazuma vođeni u Beču zaustavljeni su, jer obe strane zahtevaju političke odluke pre rešavanja preostalih pitanja.
General Ostin Skot Miler, bivši komandant američkih snaga u Avganistanu, bivši američki sekretar za trgovinu Vilbur Ros i nekoliko bivših ambasadora su među zvaničnicima koji su se našli na meti novih iranskih sankcija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala