- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

SAD: Uvereni smo da je Rusija izvela napad na Kramatorsk

© Foto : DnronlineNapad raketom "Točka U" na Kramatorsk
Napad raketom Točka U na Kramatorsk - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nisu zadovoljne saopštenjem ruske strane da nije umešana u raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku i smatraju da je Moskva odgovorna za to što se dogodilo, izjavio je u petak novinarima visoki predstavnik Pentagona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nismo zadovoljni saopštenjem ruske strane, koja negira svoju odgovornost za napad na železničku stanicu u Kramatorsku. Potpuno smo uvereni da je ovaj napad izvela Rusija", izjavio je predstavnik Pentagona.
On je dodao da je, prema podacima američke strane, napad na železničku stanicu u gradu koji je pod kontrolom Kijeva izvršen pomoću taktičkog raketnog sistema SS-21 („Točka").
Ranije je portparol ruskog Ministarstvo odbrane Igor Konašenkov izjavio da je prema obaveštajnim podacima, za napad taktičkom raketom „Točka-U“ na Kramatorsk verovatno odgovorna 19. raketna brigada Ukrajine.
Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“.
Kompleks Točka-U - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Rusija nije odgovorna za napad u Kramatorsku: „Točka-U“ nije u arsenalu ruske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala