- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador pri EU: Evropa se bliži limitu po pitanju sankcija protiv Rusije

© AFP 2023 / John ThysStalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov
Stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Evropa se bliži limitu svojih kapaciteta za uvođenja novih sankcija protiv Rusije, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri EU Vladimir Čižov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mislim da je limit sankcija iscrpljen. Uprkos činjenici da nastavljaju da se šepure i kažu da su to sankcije koje osakaćuju, oni sada više osakaćuju sebe nego Rusiju i rusku ekonomiju“, rekao je on.
Ruski ambasador pri EU je naveo i da zabrana Evropske unije na uvoz ruskog uglja neće uticati na rusku ekonomiju.

„Ugalj se, za razliku od gasa, vrlo lako može preusmeriti u drugom pravcu. Kupaca ruskog uglja ima dosta u svetu, uprkos svim jadikovkama na temu ekologije. Dakle, govoriti o tome da bi to jako pogodilo rusku ekonomiju, mislim da bi bilo očigledno preterivanje“, rekao je on televiziji „Rosija 24“.

Zapadne sankcije protiv Rusije

Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Evropska unija je, kako se navodi u saopštenju Saveta EU, odobrila peti paket sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. Nove ograničavajuće mere EU predviđaju zabranu uvoza uglja iz Rusije od avgusta 2022. godine, zabranu uplovljavanja brodova pod ruskom zastavom u luke EU, ograničenja za transportne kompanije Rusije i Belorusije. Mere takođe uključuju „potpunu zabranu transakcija za četiri ključne banke“.
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Ruski ambasador pri EU: Evropska unija nije spremna da se odrekne ruskog gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala