- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Potpisani ugovori: Stanari obrušene zgrade na Vračaru dobijaju nove stanove

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrušio se još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru
Srušio se još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Grad Beograd je na primeru stanara iz Vidovdanske ulice pokazao da može da reši problem na zadovoljstvo i stanara i Grada, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić pošto su vlasnici nepokretnosti potpisali ugovore sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju, a na osnovu kojih će dobiti stanove na istoj lokaciji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stanarima smo obezbedili da dobiju nove stanove koji Grad nisu koštali ni jedan jedini dinar iz budžeta. Grad će dobiti više od 1.250 kvadrata za raseljavanje, za zaštićene stanare“, rekao je Vesić.
Kako je najavio, narednih dana počinje rad na projektovanju zgrade neto površine oko 2.100 kvadrata.
Završetak izgradnje očekuje se 24 meseca od završetka projektovanja zgrade, rekao je Vesić i dodao da se svih sedam vlasnika stanova može opredeliti za bilo koji dugi stan od Direkcije, ako ne žele da čekaju da stan u Vidovdanskoj bude izgrađen.
© Tanjug / PREDRAG MITICGoran Vesić sa vlasnicima stanova urušene zgrade na Vračaru
Goran Vesić sa vlasnicima stanova urušene zgrade na Vračaru - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Goran Vesić sa vlasnicima stanova urušene zgrade na Vračaru
Zamenik gradonačelnika izrazio je očekivanje da će vlada i resorno ministarstvo napraviti izmene Zakon o izgradnji kako bi se uvela obavezna polisa osiguranja za treća lica kod dobijanja dozvole, preneo je Tanjug.
Novica Stanimirović, upravnik zgrade u Vidovdanskoj 2a, zahvalio je u ime stanara Gradu i Opštini Vračar na ispunjenom obećanju i rekao da ovo treba da bude primer kako se lokalne vlasti odnose prema građanima.
Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula, zbog zidanja objekta na parceli do njihove zgrade. Prilikom urušavanja koje je trajalo više dana, nije bilo povređenih, jer su stanari evakuisani prvog dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala