- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiola: Siti i Liverpul su kao Đoković, Nadal i Federer

© AFP 2023 / OLI SCARFFPep Gvardiola – menadžer Mančester sitija
Pep Gvardiola – menadžer Mančester sitija - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, uporedio je rivalstvo sa Liverpulom poput onog koji imaju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U nedelju u 17.30 dve ekipe sastaju se u utakmici koja bi umnogome mogla da jednoj ekipi trasira put ka trofeju Premijer lige, a kako se dva kluba godinama već bore za titulu, Pep je odlučio da rivalstvo uporedi sa onim u teniskom svetu.
Nadal, Federer i Đoković. Njihovo rivalstvo traje 20 godina. U fudbalu je teško konstantno ostvarivati uspehe. Naše sa Liverpulom traje pet. Kada se budem sećao vremena koje sam proveo ovde, naš najveći rival jeste Liverpul. Oni su nas i gurali da budemo bolji. Najvažnija je konstantnost. Zbog toga su i Federer, Nadal i Đoković na vrhu toliko dugo. I mi smo je imali poslednjih godina“, rekao je Gvardiola.
Na osam kola do kraja Mančester siti i Liverpul deli jedan bod i onaj koji slavi, neće biti u velikoj bodovnoj prednosti, ali će imati psihološku na svojoj strani u završnici godine.
Gvardiola je bio ponizan na konferenciji za medije, istakvši da nije najbolji menadžer na svetu, kako je to izjavio Jirgen Klop iz Liverpula.
Voleo bih da mogu da kažem da sam najbolji, ali nisam. Jirgen čini svet fudbala boljim mestom za život“, kazao je Španac.
U prethodne četiri sezone, Siti je osvojio tri titule, Liverpul jednu, i ponovo će ove takmičarske godine trofej otići u ruke jedne od ove dve ekipe.
Podsećamo, utakmica se igra u Mančesteru u nedelju u 17.30.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Čeferin ostavio otvorena vrata Rusiji
„Naduvani ugovori, pritisak na maloletne fudbalere“ – Mančester siti pod istragom
Brazil se plaši Mitrovića – pitanje je kog?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala