- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nagrađeni „Kus petlić“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

© Kovacs Attila WWW.KOVACSATTILAPHPredstava "Kus petlić", Narodno pozorište Subotica
Predstava Kus petlić, Narodno pozorište Subotica - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Višestruko nagrađivana predstava Narodnog pozorišta Subotica „Kus petlić“ u režiji Milana Neškovića, gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon skoro godinu dana od velikog uspeha koji je ostvarila na 66. Sterijinom pozorju, predstavu „Kus petlić“ beogradska publika imaće priliku da pogleda na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u utorak, 19. aprila u dva termina, od 17:00 i 20:30 časova.
Sterijinu nagradu za predstavu Aleksandra Popovića „Kus petlić“ u režiji Milana Neškovića jednoglasnim odlukama žirija dobili su: reditelj Milan Nešković, glumci Minja Peković i Srđan Sekulić, za kostimografsko ostvarenje Biljana Grgur i za scenski govor Saša Latinović. Takođe, glumac Miloš Lazić dobio je Sterijinu nagradu iz fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najboljeg mladog glumca.
© Kovacs Attila WWW.KOVACSATTILAPHPredstava "Kus petlić", Narodno pozorište Subotica
Predstava Kus petlić, Narodno pozorište Subotica - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Predstava "Kus petlić", Narodno pozorište Subotica
Sterijinu nagradu „Dejan Penčić Poljanski“ Okruglog stola kritike za najbolju predstavu ravnopravno su podelila ostvarenja: „Kus petlić” Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića Narodnog pozorišta Subotica i„Vitezovi, Lake male’” u režiji Andraša Urbana pozorišta „Deže Kostolanji“ Subotica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala