- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Naduvani ugovori, pritisak na maloletne fudbalere“ – Mančester siti pod istragom

© AP Photo / Dave ThompsonFudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona
Fudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Fudbalski klub Mančester siti tri godine je pod istragom Premijer lige zbog potencijalnog kršenja pravila, među kojima su i nezakonite isplate maloletnim igračima, preneo je nemački Špigl.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Istraga je vođena i zbog „naduvanih sponzorskih ugovora i skrivenih isplata bivšem treneru Robertu Mančiniju“, preneo je Bi-Bi-Si pisanje Špigla.
Premijer liga i Mančester siti odbili su da komentarišu tvrdnje. Špigl je objavio detalje sopstvene trogodišnje istrage u saradnji sa novinarskom mrežom EIC o svakoj od tri oblasti.
Siti veruje da su najnoviji detalji nastavak prethodnih optužbi u vezi sa propisima o finansijskom fer-pleju, za koje smatra da su osmišljeni da nanesu štetu klubu.
Kako se navodi, šampion Premijer lige je navodno vršio pritisak na maloletne igrače „potpišu ugovore sa klubom preko novčanih uplata, kršeći pravila“.
© AP Photo / Michael SohnPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pep Gvardiola
Sponzori kluba u Abu Dabiju su, navodno, samo deo svojih plaćanja obezbedili klubu, a ostatak je činio vlasnik kluba Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, član kraljevske porodice Abu Dabija.
Siti je takođe optužen da je platio znatan deo odštete bivšem treneru Robertu Mančiniju putem fiktivnog konsultantskog ugovora“.
Sud za sportsku arbitražu (CAS) je 2020. godine poništio Sitiju dvogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) presudila da je klub napravio ozbiljne povrede propisa finansijskog fer-pleja izmedju 2012. i 2016. godine.
CAS je saopštio da je Siti pokazao „očigledno zanemarivanje“ istrage UEFA o potencijalnim kršenjima pravila finansijskog fer-pleja, ali da nije pronašao nikakve ubedljive dokaze da je Siti finansiranje svog vlasnika prikrio kao sponzorstvo.
UEFA je započela istragu protiv Sitija nakon što je Špigl objavio dokumenta koja su procurila u novembru 2018. godine u kojima se navodi da je klub naduvao vrednost sponzorskog ugovora, kako bi doveo UEFA u zabludu.
Tokom svedočenja pred CAS, pravni zastupnik ministarstva finansija u Abu Dabiju tvrdio je da konzorcijum vlasnik kluba nije bio u vezi sa vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Emiratom Abu Dabija.
Brazil se plaši Mitrovića – pitanje je kog?
Savo Milošević tužio Olimpiju za 400.000 evra?
Kostićeva družina odolela Barseloni, Roma pala na ledenom severu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala