- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron: Dijalog sa Putinom je moja dužnost

© AP Photo / Alexei DruzhininPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je dijalog sa ruskim liderom Vladimirom Putinom njegova dužnost, te da će nastaviti da vodi te razgovore.

„Moja dužnost je da razgovaram sa njim, to nam je potrebno. Neću prestati to da činim. To nam omogućava da budemo igrači u pregovorima“, rekao je i dodao da i ukrajinski lider Vladimir Zelenski takođe traži od njega da razgovara sa Putinom.

„Njemu je to potrebno jer on ne može da razgovara sa Putinom“, kazao je Makron.
Prema njegovim rečima, Francuska bi trebalo da bude jedna od zemalja koja će garantovati mir u Ukrajini kada na snagu stupi prekid vatre.Takođe je rekao i da ne veruje da će konflikt u Ukrajini biti završen u narednih nekoliko sedmica i pozvao da se pruži sva neophodna humanitarna pomoć građanima.

„Taj konflikt, nažalost, neće biti završen uskoro. Mislim da ćemo videti jako tešku situaciju u Donbasu narednih nekoliko dana i nedelja. Zbog toga treba da pružimo svu neophodnu pomoć prilikom organizovanja humanitarnih operacija u Marijupolju i Dnjepru“, rekao je on.

Takođe je kazao i da misli da ne treba očekivati da će Rusija u narednim sedmicama učiniti bilo kakve diplomatske ustupke.
„To se neće dogoditi do sredine maja“, dodao je Makron.
Trijumfalna kapija u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SVET
Francuska odudara od stava EU: Ključna reč – dijalog /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala