- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina kritikovala rezoluciju o suspenziji Rusije u Savetu za ljudska prava UN: Pravite opasne podele

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICGeneralna skupština Ujedinjenih nacija
Generalna skupština Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Proces izrade nacrta rezolucije o suspenziji članstva Rusije u Savetu za ljudska prava pri UN nije bio transparentan i otvoren, u njemu nisu učestvovale sve države-članice, a takav pristup će samo napraviti dodatne podele, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Kine Džao Liđijan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tim rečima je kineski spoljnopolitički resor prokomentarisao jučerašnju odluku Generalne skupštine UN da suspenduje članstvo Rusije u Savetu za ljudska prava u toj svetskoj organizaciji.
„Takav pristup predstavlja opasan presedan i izazvaće dodatnu konfrontaciju i naneti udarac na sistem upravljanja UN što će dovesti do dodatnih, ozbiljnijih posledica“, naglasio je kineski političar.
On je ujedno pozvao sve strane da izađu u susret jedni drugima i da ulože napor kako bi se stvorili uslovi za mir i nastavak pregovora.
Džao Liđijan je takođe rekao i da se Kina protiv polotizaciji pitanja ljudskih prava i protiv je korišćenja tog pitanja kako bi se vršio pritisak na druge zemlje.
„Ova rezloucija onemogućava da Rusija bude zakonski član u Savetu za ljudska prava UN. Takve stvari potrebno je rešavati sa velikom pažnjom, smierno, objektivno i racionalno na osnovu činjenica i istine“, zaključio je on.
Ambasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Medvedev posle odluke o suspenziji Rusije: Koliko će još postojati Savet UN za ljudska prava?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala