- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev namerava da nacionalizuje svu rusku imovinu u Ukrajini

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVrhovna rada Ukrajine
Vrhovna rada Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Premijer Ukrajine Denis Šmigalj izjavio je da će Kijev nacionalizovati svu rusku imovinu u Ukrajini kako bi nadoknadio gubitke od specijalne operacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Usvojeni su zakonski propisi o nacionalizaciji. Već smo započeli te procese, nesumnjivo ćemo nacionalizovati svu rusku imovinu kako bi kompenzovali deo tih gubitaka koje nam nanosi Rusija“, rekao je Šmigalj za televiziju „Rada“.
Podsetimo, ukrajinska Vrhovna rada je 1. aprila usvojila zakon o nacionalizaciji imovine Rusa i onih koji javno podržavaju specijalnu vojnu operaciju Rusije. Zakon se na Ruse i lica koja nisu državljani Rusije, „ali su usko povezani sa njom, odnosno imaju prebivalište ili se bave osnovnom delatnošću“ u toj zemlji.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala