Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Tražićemo od NATO-a objašnjenje o vojnom lovcu pored aviona „Er Srbije“

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u petak od NATO-a tražiti dodatne informacije o incidentu koji se dogodio u sredu tokom leta aviona "Er Srbije" na liniji Moskva-Beograd.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vučić je naveo da je ruska kontrola leta nedaleko od ruske granice sa Letonijom upozorila avion iz Srbije i pitala da vizuelno identifikuju avion koji se nalazi pored.
„U pitanju je bio vojni lovac. Najviše je podsećao na ‘fantoma 15’ ili ‘jurofajter’ sive boje. Očigledno, u ruskoj vazdušnoj zoni je bio neki od NATO aviona koji je išao samo kilometar ispod, a ruska služba za praćenje vazduhoplova nas je na korektan način obavestila da je pored nas neki drugi avion“, kazao je Vučić.
Dodao je da, prema izveštaju, borbeni avion nije ugrozio avion iz Srbije i da je relativno brzo nestao iz vidokruga.
Piloti su u izveštaju naveli da su se osećaju nelagodno i da bi trebalo u budućnosti povesti računa oko letova koji se sprovode sa visokim rizikom i u ratnim uslovima.
Poručio je da će Srbija od NATO-a tražiti informacije, kao i dodatne informacije od Rusije.
„Da vidimo ko se to pravi pametan da lovcima ugrožava civilno vazduhoplovstvo i da ugrožava civile na nekom letu i što se prave pametni. Ili je to možda slučajnost, ali bi bilo lepo da nam to kažu, jer mi sad imamo tačne koordinate gde se avion pojavio“, rekao je Vučić, gostujući na RTS-u.
Dodao je da to govori kako bi prikazao razmere pritisaka sa kojima se Srbija suočava, jer je Srbija jedina zemlja koja ima letove sa Moskvom i Peterburgom na istom nivou kakve je imala.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SRBIJA
Vučić: Primarna odluka je bila da u UN budemo uzdržani, a onda je Srbija dobila bezbroj teških ucena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala