- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kormilar „žute podmornice“ prekinuo petogodišnji niz nepobedivosti Bavaraca

© REUTERS / Massimo PincaTrener Viljareala Unaj Emeri
Trener Viljareala Unaj Emeri - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri Viljareala, na čelu sa trenerom Unajom Emerijem, naneli su prvi poraz, posle skoro pet godina, Bajernu iz Minhena, pošto klub iz Nemačke nije znao za neuspeh na gostovanjima od septembra 2017. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Bajern je u Španiju došao kao apsolutni favorit, forma u kojoj se nalaze dve ekipe, kao i igrački kadar to su govorili, međutim, desilo se iznenađenje.
Unaj Emeri, trofejni španski trener, još jednom je pokazao da je majstor da spremi ekipu za nokaut utakmicu, i minhenski klub se u to uverio.
Golom Arnauta Danjume u devetom minutu „žuta podmornica“ došla je do prednosti i sve do kraja utakmice uspela je da je održi.
U 41. domaćin je i duplirao prednost, ali zbog ofsajda gol Fransisa Kokelana je poništen.
Rezultat se nije menjao ni u nastavku utakmice, te je Viljareal odlazi u Minhen sa golom prednosti.
Bajern je pred ovaj susret bio neporažen na 25 utakmica zaredom na gostovanju u Ligi šampiona, ali svakom nizu dođe kraj, pa je tako došao i ovom na stadionu „De la Keramika“.
Pre ove utakmice Pari Sen Žermen je bila poslednja ekipa koja je pobedila Bajern pred domaćom publikom, u septembru 2017. godine, a sada tim podatkom može da se pohvali i četi Unaja Emerija.
Španski stručnjak je neverovatan trener, ima 50 godina, osvojene četiri Lige Evrope (tri sa Seviljom, jednu sa Viljarealom), i neverovatan skor u nokaut utakmicama.
Pored četiri trofeja ima i jedno drugo mesto u Ligi Evrope, sa Arsenalom 2019. godine, a sada pokušava da dođe do čuda u Ligi šampiona, pošto bi eliminacija Bajerna svakako to predstavljala.
Za to će im biti potrebno mnogo sreće u Minhenu, znamo kako Bajern igra kod kuće i na koji način „melje“ protivnike, ali Viljareal je pokazao da može da igra sa njima i očekuje nas interesantan revanš.
Real uništio Čelsi, Bajern doživeo šok u Španiji
„Ne plašim se sankcija“: Brazilac ostaje uz Sankt Peterburg!
Kraj tradicije koja je obeležila detinjstvo mnogih – Panini „penzioniše“ sličice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala