- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Velika Britanija: Osnivački akt Rusija-NATO je mrtav

© KENZO TRIBOUILLARDZastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu
Zastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Isteklo je vreme Osnivačkog akta Rusija-NATO, potreban je novi pristup bezbednosti u Evropi, izjavila je ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras u okviru sastanka ministara spoljnih poslova članica NATO-a u Briselu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Osnivački akt Rusija-NATO je mrtav i došlo je vreme da se odustane od zastarelog pristupa postupanju sa Rusijom“, istakla je Tras, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.
Prema njenim rečima, NATO ne može da dozvoli „bezbednosni vakuum“ na istočnim granicama Alijanse i treba da „preosmisli“ podršku zemljama koje su „uhvaćene u mrežu ruskog uticaja“, kao što su Gruzija, Moldavija, Švedska i Finska.
„Epoha međusobnog delovanja sa Rusijom je završena. Potreban nam je novi pristup bezbednosti u Evropi, zasnovan na otpornosti, odbrani i obuzdavanju“, poručila je Tras.
Takođe je pozvala svoje partnere da pooštre sankcije i naoružaju Ukrajinu „brzo i odlučno“.
U skladu sa Osnivačkim aktom Rusija-NATO iz 1997. godine, Alijansa se obavezala da neće stalno raspoređivati značajne borbene snage na teritoriji novih zemalja koje regrutuje.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je sredinom marta izjavio da Osnivački akt Rusija-NATO neće omesti jačanje Alijanse na istoku usled promene situacije. Nakon toga je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila da će zemlje Severnoatlantskog saveza nastaviti da se pridržavaju Osnivačkog akta Rusija-NATO.
Vojnik sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Poljska: Osnivački akt Rusija - NATO više ne postoji, Alijansa mora da zaštiti svet od Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala