- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bosanska legenda pod pritiskom – na pomolu je i treća „izdaja“

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUVahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Vahid Halilhodžić, legendarni jugoslovenski i bosanski fudbalski trener, nije siguran da li će voditi ekipu Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru iako je tu selekciju odveo na završno takmičenje, postavši tako prvi selektor koji je četiri različite reprezentacije doveo do Mundijala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Halilhodžić bi mogao da propusti i treće Svetsko prvenstvo jer je prethodno dobijao otkaze u ekipama Obale Slonovače i Japana.
Marokanska javnost, uprkos velikoj pobedi nad Kongom i plasmanom na Mundijal, zamera Halilhodžiću što u sastav nije uvrstio najveće zvezde – Hakima Zijeha, Abderzaka Hamdalaha i Nusera Mazrauija.
Predsednik Fudbalskog saveza Maroka Fuzi Lekža dao je izjavu u kojoj je naveo da Halilhodžić ima podršku, ali je naglasio da niko nije nezamenljiv i da želi da najbolja ekipa Maroka ide na Mundijal.
„Postoje problemiu koji mogu da se poprave kako bi trojica igrača ponovo bila u reprezentaciji“, naveo je Lekža.
Problem između Halilhodžića i zvezdi je nastao pošto je trener iz BiH naveo da su oni bili neprofesionalni.
„Žao mi je što to nisam ranije uradio. Neću tolerisati foliranje. Ja biram igrače, iako nisu svo saglasni. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija će ostati“, istakao je Halilhodžić.
On je, plasmanom sa Marokom na Svetsko prvenstvo, postao jedini selektor koji je to uspeo sa četiri države, a rekorderi po učešću su Bora Milutinović i Karlos Alberto Pareira.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala