- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jugoslavija mu je otvorila vrata sveta, a Ćiro – zatvorio vrata Hrvatske /video/

Tomislav Piplica - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Tomislav Piplica je 1987. godine, kao mladi reprezentativac SFR Jugoslavije postao šampion sveta, predviđala mu se velika karijera, jedan kiks ga je sprečio u tome, a sukob sa Miroslavom Ćirom Blaževićem i da nastupi za reprezentaciju Hrvatske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Piplica je igrajući za nemački Kotbus sam sebi glavom dao gol, lopta je visoko letela, pogodila ga je u glavu i završila u mreži.
„Naravno da me nerviraju pitanja o tom golu. Stalno mi dolaze novinari sa istim pitanjem. Ne volim ovu godišnjicu, ali sam naučio da živim sa tom greškom. Hiljadu puta sam objasnio šta se dogodilo...“, rekao je Piplica.
Tema koja se pojavila kao novitet je razlog za njegovo neigranje za reprezentaciju Hrvatske.
„Hteo sam da igram za Hrvatsku, našao sam se na jednom širem spisku sa još dva igrača. Sva trojica smo imali dugu kosu. Tadašnji selektor Miroslav Ćiro Blažević je rekao da ćemo biti pozvani samo ako se ošišamo. Ja sam rekao da, ako sam stvarno neophodan, da ću doći ovakav kakav jesam. I tako nisam nikada nastupio za Hrvatsku. Druga dvojica su se ošilala i zaigrala“, istakao je Piplica.
Kasnije je postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da je rođen u Bugojnu, kod legendarnog selektora Safeta Sušića.
Partizan - AEK - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Dan kada se odigrala najprkosnija fudbalska utakmica u istoriji – usred Beograda /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala