- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija poručila Americi: Svaka vaša avantura protiv nas uvek se završava porazom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Svaka američka avantura protiv Rusije uvek se završava porazom, izjavio je direktor Severnoameričkog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Darčijev povodom novih sankcija SAD protiv Moskve.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Svaki frontalni napad, kako uči istorija, samo okuplja naš narod da pružimo odlučan otpor neprijatelju za kojeg se takva avantura uvek završava ponižavajućim porazom“, prokomentarisao je Darčijev nove antiruske sankcije Amerike.

S tim u vezi, podsetio je da je „Vašington mnogo puta mogao da se uveri da nijedan agresivni napad na Rusiju neće ostati bez odgovora“.
Nove antiruske sankcije Sjedinjenih Američkih Država ukazuju na jasan deficit preostalih restriktivnih mera Vašingtona, ocenio je on.
„Nove sankcije koje je Bela kuća objavila protiv ruskog finansijskog sektora i zvaničnika, a koje su već postale rutinska aktivnost u okviru ekonomskog i informacionog rata koji je Vašington pokrenuo protiv Rusije, ukazuju na jasan nedostatak restriktivnih mera preostalih na raspolaganju SAD“, navodi se u saopštenju objavljenom na portalu MIP-a.

SAD izluđuje što ruska ekonomija izdržava udarac

S tim u vezi, Darčijev je upozorio da će Moskva uskoro izvestiti o odgovoru na američke sankcije.
„U bliskoj budućnosti ćemo objaviti recipročne mere – ne nužno simetrične, ali u svakom slučaju osetne u smislu neizbežnosti kazne. Nismo mi pokrenuli sankcioni vrtlog i krivica za uništavanje rusko-američkih odnosa u potpunosti leži na Vašingtonu“, istakao je on.
Međutim, ruska ekonomija podnosi udarac uprkos otvorenoj kaubojskoj taktici američke administracije, što, po svemu sudeći, dovodi do ludila Belu kuću i Stejt department, naglasio je diplomata.
„Po svemu sudeći, Belu kuću i Stejt department izluđuje to što je naša ekonomija izdržava udarac, uprkos otvorenim kaubojskim metodama administracije predsednika Džozefa Bajdena, koja je zaplenila deo ruskih deviznih rezervi smeštenih u američkim bankama, a rublja pokazuje stabilnost u svetlu inflacije u Americi, a da ne govorimo o eksplozivnom rastu cena i nedostatku nekih osnovnih dobara u savezničkim zemljama Evrope.

Amerika sama sebe gura u samoizolaciju

SAD i njihovi sateliti, koji pokušavaju da održe američku hegemoniju po svaku cenu uprkos geopolitičkoj realnosti, sada sami sebe teraju u samoizolaciju, napomenuo je direktor.
„Sada Amerika i njeni sateliti, koji je, poput Kanade, nepromišljeno prate, sami sebe guraju u samoizolaciju, pokušavajući da održe američku hegemoniju po svaku cenu, uprkos geopolitičkoj realnosti i poziciji većine svetskih igrača“, dodao je.
Ranije je saopšteno da je Vašington u sredu proširio ograničenja protiv Rusije, uključivši na sankcioni spisak 18 fizičkih lica i desetine kompanija.
Prema saopštenju visokog zvaničnika američke administracije, na udaru novih američkih sankcija našle su se ćerke predsednika Rusije Vladimira Putina, supruga i ćerka ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, ruski premijer Mihail Mišustin i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. Ministarstvo finansija SAD uvelo je juče sankcije protiv 42 filijale Zberbanke i brojnih članova Saveta bezbednosti Rusije.
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: „Paklene“ američke sankcije protiv Rusije nisu urodile plodom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala