- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Popularni holivudski glumac otvara fabriku veštačkih dijamanata u Španiji

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaDijamantski prsten
Dijamantski prsten - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Popularni holivudski glumac Leonardo Dikaprio igrao je glavnu ulogu u američkom filmu „Krvavi dijamant“ iz 2006. godine. Posle mnogo godina otvara svoju fabriku sintetičkih dijamanata u Španiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U filmu „Krvavi dijamant“, Dikaprio glumi trgovca ljudima koji je povezan sa „prljavim" poslovima prodaje i krijumčarenja dijamanata u Sijera Leoneu. Posle 16 godina popularni glumac osniva svoju kompaniju za prodaju sintetičkih dijamanata, koja će se nalaziti u Španiji. Već ima kompaniju u SAD pod nazivom „Diamond Foundry“, ali sada kompanija želi da proširi tržište na Evropu, od grada Truhilja do Kaseresa u Španiji.
Od kada je glumio u filmu „Krvavi dijamant“, Leonardo Dikaprio, pored toga što je glumac poznat je i kao aktivista, bio je zgrožen odnošenjem dijamanata iz Afrike, uslovima poluropstva zbog finansiranja oružanih sukoba. Deceniju posle uloge u filmu investirao je u livnicu dijamanata.
Iako je „Diamond Foundry“ do sada proizvodila sintetičke dijamante za nakit brenda „Ektremadurans", nova proizvodnja biće za industrijsku upotrebu. Izrađivaće se dijamantski kristalni čipovi i koristiće se kao poluprovodnici za kola što će omogućiti poboljšanja u oblasti elektronike i visoke tehnologije, posebno 5G mreže i električnih automobila, zbog svojih jedinstvenih svojstava tvrdoće i toplotne provodljivosti.
„Di Kaprio dijamant" bi mogao da bude odlična alternativa mikročipovima kakvi su do sada poznati, danas su retki i traženi, a prave se od silicijuma.
U ovom gradu u Španiji sunčeva svetlost je veoma jaka što je dobro, jer je za proizvodnju ovih dijamanata potrebna velika količina sunčeve svetlosti, prenosi RTS.
Crni dijamant Enigma od 555.55 karata - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SVET
„Enigma“: Crni dijamant vanzemaljskog porekla od 555,55 karata ponuđen na prodaju /foto, video/
Drago kamenje, uključujući dijamant 2C BLK CLEAV 242CT, mase 242,31 karata - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Čudo prirode: Ruska kompanija predstavila svoje jedinstvene dijamante /foto/
Plavi dijamant De bers kulinan blu - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SVET
Jedan od najređih dijamanata na svetu: Plave je boje i vredi 48 miliona dolara /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala