- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Igramo protiv najvećeg“ – ko čeka Partizan u plej-ofu Evrokupa?

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaški trener Dušan Alimpijević
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana u osmini Evrokupa igraće protiv turskog predstavnika Bursaspora, koji sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Partizan do poslednjeg kola nije znao protivnika u plej-ofu Evrokupa, te je tek nakon pobede Venecije nad Gran Kanarijom bilo jasno protiv koga će crno-beli.
U pitanju je ambiciozna turska ekipa – Bursa – koja igra odličnu košarku predvođena talentovanim srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem.
„Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Ali, nećemo da se žalimo, trebalo bi da budemo srećni zbog istorijske sezone u kojoj smo obezbedili plej-of Evrokupa“, rekao je Alimpijević:

„Trebalo bi da budemo srećni jer smo među 16 najboljih ekipa, jer ćemo igrati protiv najvećeg trenera u istoriji Evrope. Ponosan sam na tim i navijače. I, nismo rekli poslednju reč, borićemo se do kraja“, dodao je trener Bursaspora.

Alimpijević je bio naslednik Dejana Radonjića na klupi Zvezde, ali je posle godinu dana odlučio da ode iz kluba sa Malog Kalemegdana i karijeru je nastavio u inostranstvu.
Posle Zvezde vodio je ruski Avtodoro, a onda je poziv stigao od Burse, u novembru 2020. godine. Koliko je radio dobar posao govori podatak da je nekoliko meseci posle potpisao trogodišnji ugovor.
Ove sezone učestvuju prvi put u Evrokupu i na debiju u drugom po rangu evropskom košarkaškom takmičenju prikazali su dobar kvalitet završivši ligaški deo sa skorom 8/10.
Možda bi imali i bolji skor da su zadržali najboljeg košarkaša Alerika Frimena koji je usred sezone napustio ekipu i potpisao ugovor sa CSKA, ali i pored toga zadržali su visok nivo igre i prvi deo Evrokupa završili su sa četiri pobede u poslednjih pet utakmica.
Plej-of Evrolige igra se na jednu utakmicu, a Partizan će biti domaćin sve do polufinala, a možda i tamo, ili do samog kraja, sve zavisi od rezultata drugih utakmica.
Crno-beli veliki su favoriti protiv Burse, ali nikako se ne smeju potceniti jer su u dosadašnjem delu sezone pokazali da su kadri za velika dela.
Utakmica u Beogradu igra se 19. ili 20. aprila, uskoro će biti zvanično saopšteno.
Partizan furioznom završnicom dočekao Top 16 Evrokupa
Kad politika probuši loptu prijateljstva
Šou Zeka Ledeja – Partizan pobedio Mornar i obezbedio prednost domaćeg terena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala