- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Njujork tajms“ potvrdio autentičnost snimka mučenja ruskih zarobljenika u Ukrajini

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Američki list „Njujork tajms“ saopštio je da može da potvrdi autentičnost video snimak mučenja zarobljenih i ranjenih ruskih vojnika od strane ukrajinske vojske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

List je detaljno opisao šta se nalazi na užasnim snimcima i izneo pretpostavku da su vojnici upali u zasedu 30. marta, prilikom povlačenja ruske vojske iz okoline Kijeva.

„Video je objavljen na internetu u ponedeljak i verifikovao ga je ‘Njujork tajms’, na snimku, kako se pretpostavlja, snimljeno je kako grupa ukrajinskih vojnika ubija ruske vojnike koji su zarobljeni u selu, zapadno od Kijeva“, navodi se na Tviteru američkog lista.

Međutim, ova važna vest nije izazvala posebnu pažnju američkih medija. Na to je skrenuo pažnju i ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov. On smatra da odsustvo publiciteta, u vezi sa člankom „Njujork tajmsa“, izaziva čuđenje.

„Indikativna je ravnodušna reakcija američkih vlasti koje se pozivaju na nedostatak potvrde autentičnosti videa. Iz nekog razloga, nema poziva da se obavi istraga ili da se kazne odgovorni za kršenje međunarodnog humanistarnog prava. Takav pristup svedoči o pristrasnosti Vašingtona prema sukobu u Ukrajini“, rekao je Antonov.

Rusija se ranije obratila Ujedinjenim nacijama, OEBS-u, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta (MKCK) i vladama Nemačke, Turske i Francuske i pozvala ih da zahtevaju od Kijeva da omogući dostup MKCK-u ruskim zarobljenicima, ostavljajući mogućnost da se uskoro inicira zasedanje Saveta bezbednosti UN, ako međunarodne humanitarne organizacije ne preduzmu određene mere. U Ministarstvu odbrane Rusije su izjavili da ruske zarobljenike muče i maltretiraju metodama kažnjavanja iz Drugog svetskog rata.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Umešani u mučenja ruskih vojnika biće pronađeni i dobiće šta su zaslužili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala