- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Bez Belorusije ne može biti pregovora Rusije i Ukrajine

© Press-služba prezidenta Belorussii / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da bi na pregovorima o regulisanju ukrajinske krize obavezno trebalo uključiti i belorusku stranu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prvi put želim da iznesem naš stav koji je predočen ministru inostranih poslova i naloženo da se realizuje: Ne može biti pregovora bez učešća Belorusije. Ako ste nas upleli u to, pre svega zapadne zemlje, onda na tim pregovorima, naravno, mora biti saopšten stav Belorusije“, rekao je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti.

Beloruski predsednik je pojasnio da Minsk ne polazi od toga da što su Belorusiju „stavili u isti koš sa Rusijom“.

„Mi polazimo od toga da se ovaj rat vodi s druge strane naše granice. On veoma ozbiljno utiče na situaciju u Belorusiji. Dakle, nema separatnih sporazuma iza leđa Belorusije. Apsolutno sam uveren i znam da Rusija razume takav stav. Nema ničeg loše u tome, ali to će biti u suprotnosti sa planom Zapada. To ne znači da moramo da igramo kako Zapad svira“, izjavio je Lukašenko.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Kremlj: Nastavlja se pregovarački proces sa Ukrajinom, ali sve se odvija s mukom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala