- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Narušavate princip ’Jedne Kine‘“: Oštar protest Pekinga Vašingtonu

© AFP 2023 / WANG ZHAOKineska i američka zastava
Kineska i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Kina protestuje zbog odluke Sjedinjenih Američkih Država da zaključe sporazum sa Tajvanom o održavanju protivvazdušnih raketnih sistema „Patriot“, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Kine Tan Kefej.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prodaja naoružanja Tajvanu ozbiljno narušava principe ‘Jedne Kine’ i tri zajednička američko-kineska saopštenja. To predstavlja grubo mešanje u unutrašnje stvari Kine i nanosi ozbiljnu štetu suverenitetu i interesima bezbednosti Kine“, izjavio je on.

Portparol Ministarstva odbrane Kine je dodao da se „Kina odlučno protivi tome i već je Sjedinjenim Američkim Državama uputila oštar protest“.
Ranije je američka agencija za saradnju u sferi odbrane i bezbednosti saopštila da je Stejt department odobrio zaključivanje potencijalnog ugovora o prodaji naoružanja Tajvanu, koji uključuje i održavanje protivvazdušnih sistema "Patriot". Kompanija koja bi trebalo da realizuje ugovor, čija vrednost se procenjuje na 95 miliona dolara, biće Raytheon Technologies, ​​koja je već pod sankcijama kontinentalne Kine zbog prodaje oružja Tajpeju.
Zastave Kine i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SVET
„Preduzećemo čvrste i snažne mere“: Kina odgovorila na američki plan za prodaju „Patriota“ Tajvanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala