Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jovanović: Nisam učestvovao u razgovorima o postizbornoj koaliciji za formiranje vlasti u Beogradu

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović
Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da nije učestvovao u razgovorima o postizbornoj koaliciji za formiranje vlasti u Beogradu, i da bi to bilo neozbiljno pre konačnih rezultata izbora za gradsku skupštinu, ali da oni idu ka opozicionom statusu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je za Tanjug rekao da su predstavnici koalicije NADA, koju predvodi, bili na sastanku opozicije povodom gradskih izbora, gde se, kako je naveo, razgovaralo o tehničkim stvarima, o prigovorima i rokovima za njih, i na koliko biračkih mesta valja ponoviti izbore i da li je bilo nekih nepravilnosti.
On je naglasio i da su u toku izbornog dana i noći svi u suštini već znali da nije bilo većih nepravilnosti koji bi mogli da ugroze legitimitet izbora.
"Rešeno je da se na pet biračkih mesta ponove gradski izbori, to je nekih 7.000 glasova, i nema tu neke velike rasprave, važnija je konstatacija da se Beograd podelio", izjavio je Jovanović.
On je rekao i da onaj ko bude mogao, kako je formulisao, da "namakne većinu",a po njegovom mišljenju tome je bliža dosadašnja vladajuća koalicija, neće imati lak posao da vodi grad sa takvom minimalnom većinom.
Lider DSS-a je podržao stav predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, koji je izjavio da je spreman da razgovara predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao nešto "prilično odgovorno i normalno" i naglasio da u tome treba da učestvuju svi relevantni politički činioci u novoj gradskoj skupštini kako bi se spustile tenzije.
Na pitanje da li je koalicija koju predvodi taj "tas na vagi", koji može da opredeli novu vladajuću koaliciju i da li zbog toga oseća posebnu odgovornost, Jovanović je rekao da iako su se tome nadali, to se nije desilo, ali da svakako mogu da budu jedan od odlučujućih faktora zbog koalicionog potencijala koji poseduju.
"Idemo ka opozicionom statusu u Gradskoj skupštini i Narodnoj skupštini Republike Srbije ,ne zato što mi volimo da budemo opozicija, mi smo ostvarili dobar rezultat, ali on nije toliko dobar da možemo da suštinski utičemo na političke odluke i sprovodimo naš program", naglasio je Jovanović.
On je rekao da su građani na izborima ipak potvrdili dosadašnju vladajuću većinu i da su ovo bili izbori kontinuiteta, a da su dve stranke koje su okosnica vlasti od 2012. dobile najveće poverenje i da je logično da one nastave tu saradnju za šta imaju dovoljnu većinu.
"One mogu malo da to obogate, da začine ali nije nam ideja da budemo začin ili šlag na torti već da možemo zaista da utičemo, a to dolazi od građana,treba nam više njihovog poverenja u narednom periodu", poručio je lider DSS-a, uz napomenu da je na osnovu svega navedenog logično da se za svoje ideje bore u narednom periodu kao opozicija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala