- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U planu nova provokacija Kijeva: Dići u vazduh skladište sa hlorom i optužiti Rusiju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR u Marijupolju
Vojnik DNR u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Kijev sprema provokaciju u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, u gradu Pervomajski je minirano skladište sa 120 tona hlora s namerom da se digne u vazduh a za civilne žrtve optuži Rusija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema potvrđenim informacijama, u gradu Pervomajski u Harkovskoj oblasti, ukrajinske specijalne službe pripremaju veliku provokaciju uz primenu otrova. Na području fabrike ‘Himprom’ pripadnici Ukrajinske službe bezbednosti minirali su skladište sa 120 tona hlora “, rekao je na brifingu za novinare zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
On je precizirao da je plan da se skladište digne u vazduh a da se Rusija optuži za izazivanje hemijske katastrofe koja bi za posledicu imala pogibiju civila.
Istovremeno, Konašenkov je saopštio da je visoko preciznim raketama iz vazduha uništeno skladište goriva u mestu Čugujev odakle se snabdevala ukrajinska vojska u Harkovskoj oblasti.
Na železničkoj stanici Lozova uništena je nagomilana vojna tehnika i naoružanje strane proizvodnje dopremljeni za potrebe ukrajinskih Oružanih snaga.
Severozapadno od Donjecka ruske visoko precizne rakete su uništile komandni punkt ukrajinske 56. motorizovane brigade i bazu ekstremista.
Ruske snage PVO oborile su ukrajinski dron „Bajraktar“ u Harkovskoj oblasti, dok su vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile 34 vojna objekta u Ukrajini.
Od početka vojne operacije u Ukrajini ruska vojska je uništila 125 aviona i 408 bespilotnih letelica, 227 PVO sistema, 1.987 tenkova, 216 višecevnih bacača raketa i drugo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala