- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Samo za starije od 17 godina: Novi film o Merilin Monro sadrži uznemirujuće scene

© AP Photo / Matty ZimmermanMэrilin Monro na sъemkah filьma "Zud sedьmogo goda"
Mэrilin Monro na sъemkah filьma Zud sedьmogo goda - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Predstojeći biografski film o Merilin Monro „Blonde“ trebalo bi da postane Netfliksov prvi originalni film koji nije namenjen osobama mlađim od 17 godina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rađen prema romanu „Blonde“ Džojs Kerol Outs iz 2000. godine, film je zasnovan na životu Merilin Monro, koju igra kubanska glumica Ana de Armas.
© AFP 2023 / TOLGA AKMENAna de Armas
Ana de Armas - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Ana de Armas
Endru Dominik, koji je reditelj i scenarista ovog filma, istakao je da je Merilin Monro bila otelotvorenje nepravde nad ženama.
„Želim da ispričam priču o Normi Džin kao centralnoj figuri u bajci; ona je dete siroče izgubljeno u šumama Holivuda, koje je progutala ta velika ikona dvadesetog veka.“
Dominik je otkrio da je njegov scenario bez mnogo dijaloga i govori o tome kako trauma iz detinjstva oblikuje odraslu osobu koja je podeljena između javnog i privatnog ja.
U sporednim ulogama pojavljuju se Adrijen Brodi, Bobi Kanavale i Džulijana Nikolson. Muziku za film radili su Nik Kejv i Voren Elis, a premijera se očekuje tokom 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala