- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina: Sankcije protiv Rusije su Evropi donele nedostatak energenata, a Americi korist

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Konflikt Rusije i Ukrajine, kao i mnogobrojne sankcije protiv Rusije su Evropi donele odliv kapitala i nedostatak energenata, a Sjedinjenim Američkim Državama korist, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Džao Liđijan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Od početka rusko-ukrajinskog konflikta SAD pooštravaju jednostrane sankcije protiv Rusije i prisiljavaju ceo svet da izabere stranu. Rat i sankcije su Evropi doneli izbeglice, odliv kapitala i nedostatak energenata, a omogućili Americi da iskoristi haos i mnogo zaradi“, izjavio je diplomata.

Prema njegovim rečima, istorija i realnost su dokazali da sankcije ne mogu da donesu mir i bezbednost, one će samo doneti gubitke za obe strane ili mnoge strane, pogoršavajući već tešku situaciju u svetskoj ekonomiji.

Podsetimo, nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je intenzivirao sankcioni pritisak na Moskvu. Restrikcije su usmerene pre svega protiv bankarskog sektora i isporuka visoke tehnologije. Mnoge zemlje su objavile da zamrzavaju rusku imovinu.
Prema rečima ministra finansija Rusije Antona Siluanova, radi se o oko 300 milijardi dolara, što je otprilike polovina zlatnih i deviznih rezervi Rusije. Predsednik Rusije Vladimir Putin je naveo da je „kolektivni Zapad“ time što je zamrzao rusku imovinu zapravo okončao pouzdanost svojih valuta.
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: „Paklene“ američke sankcije protiv Rusije nisu urodile plodom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala